0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Sery

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

Polacy jedzą coraz więcej serów. I coraz więcej gatunków tego smacznego i wykwintnego jak wino dania, które w innych krajach, z Francją na czele, cieszy się ogromnym powodzeniem.

Różne narody mają swoje tradycje wytwarzania serów. Niektóre przetrwały niezmienione od wieków i nadal stanowią pilnie strzeżoną tajemnicę. Od białych po żółte, od miękkich po twarde, od ostrych po delikatne sery są źródłem pełnowartościowego białka oraz tłuszczu zwierzęcego. Zawierają wapń, fosfor i sód oraz witaminy z grupy B i witaminę A (im ser bardziej tłusty, tym ma więcej witaminy A). Niestety sery zawierają też sporo cholesterolu i są kaloryczne. Brie, Camembert, Feta, Mozzarella, Oscypek, Rokpol – uchylamy rąbka tajemnicy tych wszystkich przysmaków.

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Test zmywarek: mniej niż połowa dobrych

30 ZMYWAREK W TEŚCIE: Nowy test zmywarek pokazał, że nie zawsze drogi model jest...

Koktajl pestycydów w pomarańczach z Lidla i Biedronki

W pomarańczach, które kupiliśmy w Biedronce, wykryliśmy pozostałości aż pięciu różnych pestycydów. Zaś w...

Test zamrażarek: znamy najlepszą

11 ZAMRAŻAREK W TEŚCIE: Najlepsze zamrażarki z testu potrafią przez długi czas zachować świeżość...