0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Sery

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

Polacy jedzą coraz więcej serów. I coraz więcej gatunków tego smacznego i wykwintnego jak wino dania, które w innych krajach, z Francją na czele, cieszy się ogromnym powodzeniem.

Różne narody mają swoje tradycje wytwarzania serów. Niektóre przetrwały niezmienione od wieków i nadal stanowią pilnie strzeżoną tajemnicę. Od białych po żółte, od miękkich po twarde, od ostrych po delikatne sery są źródłem pełnowartościowego białka oraz tłuszczu zwierzęcego. Zawierają wapń, fosfor i sód oraz witaminy z grupy B i witaminę A (im ser bardziej tłusty, tym ma więcej witaminy A). Niestety sery zawierają też sporo cholesterolu i są kaloryczne. Brie, Camembert, Feta, Mozzarella, Oscypek, Rokpol – uchylamy rąbka tajemnicy tych wszystkich przysmaków.

Najnowsze Artykuły

iPad Pro M5 – czy warto wymieniać? Test nowego tabletu Apple

Nowy iPad Pro M5 (2025) to nie rewolucja, a raczej spokojna ewolucja poprzedniego modelu...

5 błędów w praniu. Sprawdź, czy też je popełniasz

Nie zawsze powodem tego, że twoje ubrania się niszczą, jest ich słaba jakość. Często...

Pestycydy w produktach Chodakowskiej i Lewandowskiej

Aż 11 pestycydów w jednym batoniku dla dzieci i tylko jeden spośród dziewięciu przebadanych...

Test opon zimowych 2025: 11 modeli nie zdało!

31 OPON ZIMOWYCH W TEŚCIE: Aż 11 z 31 przebadanych opon uzyskało fatalne wyniki...

Partner technologiczny

WIĘCEJ PODOBNYCH

Pestycydy w produktach Chodakowskiej i Lewandowskiej

Aż 11 pestycydów w jednym batoniku dla dzieci i tylko jeden spośród dziewięciu przebadanych...

Test opon zimowych 2025: 11 modeli nie zdało!

31 OPON ZIMOWYCH W TEŚCIE: Aż 11 z 31 przebadanych opon uzyskało fatalne wyniki...

Test pralek: Znaleźliśmy tanią i dobrą

56 PRALEK W TEŚCIE: Przetestowaliśmy 56 pralek i znaleźliśmy kilka, które możemy polecić ci...