0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Sery

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

Polacy jedzą coraz więcej serów. I coraz więcej gatunków tego smacznego i wykwintnego jak wino dania, które w innych krajach, z Francją na czele, cieszy się ogromnym powodzeniem.

Różne narody mają swoje tradycje wytwarzania serów. Niektóre przetrwały niezmienione od wieków i nadal stanowią pilnie strzeżoną tajemnicę. Od białych po żółte, od miękkich po twarde, od ostrych po delikatne sery są źródłem pełnowartościowego białka oraz tłuszczu zwierzęcego. Zawierają wapń, fosfor i sód oraz witaminy z grupy B i witaminę A (im ser bardziej tłusty, tym ma więcej witaminy A). Niestety sery zawierają też sporo cholesterolu i są kaloryczne. Brie, Camembert, Feta, Mozzarella, Oscypek, Rokpol – uchylamy rąbka tajemnicy tych wszystkich przysmaków.

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Nie wszystkie wytrzymały

13 NOŻYC DO ŻYWOPŁOTU W TEŚCIE: Z cienkimi gałęziami prawie każde nożyce akumulatorowe z...

Test małych telewizorów: Telewizor idealny

43 TELEWIZORY 32-50 cali W TEŚCIE: Ten test małych telewizorów pokazał, że nie zawsze...

Pojedynek gigantów, czyli duże telewizory w teście

64 TELEWIZORY 55-65 CALI W TEŚCIE: 29 telewizorów z testu okazało się jedynie dostatecznych....