0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Sery

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

Polacy jedzą coraz więcej serów. I coraz więcej gatunków tego smacznego i wykwintnego jak wino dania, które w innych krajach, z Francją na czele, cieszy się ogromnym powodzeniem.

Różne narody mają swoje tradycje wytwarzania serów. Niektóre przetrwały niezmienione od wieków i nadal stanowią pilnie strzeżoną tajemnicę. Od białych po żółte, od miękkich po twarde, od ostrych po delikatne sery są źródłem pełnowartościowego białka oraz tłuszczu zwierzęcego. Zawierają wapń, fosfor i sód oraz witaminy z grupy B i witaminę A (im ser bardziej tłusty, tym ma więcej witaminy A). Niestety sery zawierają też sporo cholesterolu i są kaloryczne. Brie, Camembert, Feta, Mozzarella, Oscypek, Rokpol – uchylamy rąbka tajemnicy tych wszystkich przysmaków.

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Zbadaliśmy pestycydy w pomidorach z Lidla i Biedronki

Po teście jabłek kolej na pomidory. Okazuje się, że one również zawierają pozostałości pestycydów....

Jabłka z Lidla gorsze niż z Biedronki

Fundacja Pro-Test wykryła aż dziewięć różnych pestycydów w jabłkach z Lidla. W jabłkach z...

Test słuchawek: Od ucha do ucha

14 SŁUCHAWEK NAUSZNYCH W TEŚCIE: Test słuchawek wyłonił najlepsze modele. Okazuje się, że za...