6 PIEKARNIKÓW W TEŚCIE: Czy w cieście będzie zakalec? Czy mięso wypiecze się równomiernie? Czy piekarnik będzie pochłaniał mnóstwo energii na długie nagrzewanie? Żeby nowy piekarnik nie oznaczał jednej wielkiej niewiadomej, przed jego zakupem zajrzyj do testu. Tylko dwa modele spisały się w nim dobrze.
Zapach pieczonych słodkości sprawia, że już nie możesz doczekać się, aż schrupiesz swoje domowe ciasteczka. Gotowe! Wysuwasz blachę i… co za rozczarowanie: Jedne ciastka są znacznie ciemniejsze od pozostałych. Podobnie było, jak piekłeś ciasto – po upływie wyznaczonego czasu ciasto było jeszcze surowe. Takie sytuacje zdarzyły się również badaczom w laboratorium przeprowadzającym ten test piekarników.
Poddali oni szczegółowym badaniom – także tym imitującym twoje codzienne użytkowanie piekarnika w domu – sześć piekarników pod zabudowę różnych marek. Ceny testowanego sprzętu wahają się między 998 a 4245 zł. Co się okazało? Tylko dwa modele zasłużyły na notę dobrą. Resztę trzeba było ocenić dostatecznie. Ale to wcale nie najdroższy piekarnik z testu uzyskał najwyższą ocenę…
Testowane piekarniki: Amica EB 13552 E, Beko BIM22302X, Gorenje BOP637E11X, Ikea Raffinerad 003.009.18, Miele H2661-1B, Siemens HB634GBS1
Dokonaj jego zakupu lub uzyskaj roczny dostęp do naszych treści.
Z Waszych wpłat finansujemy kolejne testy
-
DOSTĘP do artykułu „Próby i błędy” – TEST14,99 zł
-
Roczna Subskrypcja PRO-TEST139,00 zł / rok