0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Problemy na parze

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

14 PAROWARÓW W TEŚCIE: Potrawy gotowane na parze zachowują więcej witamin. Ale niestety nie wszystkie parowary z testu możemy polecić. Właściciele niektórych ryzykują porażeniem prądem, zaś używanie innych jest tak kłopotliwe, że mija się z celem. Na szczęście znalazło się i kilka dobrych modeli.

Gotowanie na parze jest zdrowsze (nie trzeba dodawać tłuszczu) i zachowuje w potrawach więcej cennych witamin i mikroelementów niż gdy gotujemy w sposób tradycyjny. Dania ugotowane na parze zachowują też lepszy smak. Co prawda gotowanie na parze bez nadciśnienia wymaga nieco więcej czasu niż w szybkowarze, ale za to nic się nie przypali, ani nie wykipi.

Test 14 parowarów dostępnych w sklepach wykazał, że jednak nie każde urządzenie działa bez zarzutu. Eksperci przebadali w specjalistycznym laboratorium zarówno modele wolnostojące, których ceny zaczynają się od 100 zł, jak i parowary do zabudowy, za które trzeba zapłacić nawet do blisko 7000 zł.

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Nie wszystkie wytrzymały

13 NOŻYC DO ŻYWOPŁOTU W TEŚCIE: Z cienkimi gałęziami prawie każde nożyce akumulatorowe z...

Test małych telewizorów: Telewizor idealny

43 TELEWIZORY 32-50 cali W TEŚCIE: Ten test małych telewizorów pokazał, że nie zawsze...

Pojedynek gigantów, czyli duże telewizory w teście

64 TELEWIZORY 55-65 CALI W TEŚCIE: 29 telewizorów z testu okazało się jedynie dostatecznych....