14 PAROWARÓW W TEŚCIE: Potrawy gotowane na parze zachowują więcej witamin. Ale niestety nie wszystkie parowary z testu możemy polecić. Właściciele niektórych ryzykują porażeniem prądem, zaś używanie innych jest tak kłopotliwe, że mija się z celem. Na szczęście znalazło się i kilka dobrych modeli.
Gotowanie na parze jest zdrowsze (nie trzeba dodawać tłuszczu) i zachowuje w potrawach więcej cennych witamin i mikroelementów niż gdy gotujemy w sposób tradycyjny. Dania ugotowane na parze zachowują też lepszy smak. Co prawda gotowanie na parze bez nadciśnienia wymaga nieco więcej czasu niż w szybkowarze, ale za to nic się nie przypali, ani nie wykipi.
Test 14 parowarów dostępnych w sklepach wykazał, że jednak nie każde urządzenie działa bez zarzutu. Eksperci przebadali w specjalistycznym laboratorium zarówno modele wolnostojące, których ceny zaczynają się od 100 zł, jak i parowary do zabudowy, za które trzeba zapłacić nawet do blisko 7000 zł.
Dokonaj jego zakupu lub uzyskaj roczny dostęp do naszych treści.
Z Waszych wpłat finansujemy kolejne testy
-
Roczna Subskrypcja PRO-TEST139,00 zł / rok