0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Problemy na parze

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

14 PAROWARÓW W TEŚCIE: Potrawy gotowane na parze zachowują więcej witamin. Ale niestety nie wszystkie parowary z testu możemy polecić. Właściciele niektórych ryzykują porażeniem prądem, zaś używanie innych jest tak kłopotliwe, że mija się z celem. Na szczęście znalazło się i kilka dobrych modeli.

Gotowanie na parze jest zdrowsze (nie trzeba dodawać tłuszczu) i zachowuje w potrawach więcej cennych witamin i mikroelementów niż gdy gotujemy w sposób tradycyjny. Dania ugotowane na parze zachowują też lepszy smak. Co prawda gotowanie na parze bez nadciśnienia wymaga nieco więcej czasu niż w szybkowarze, ale za to nic się nie przypali, ani nie wykipi.

Test 14 parowarów dostępnych w sklepach wykazał, że jednak nie każde urządzenie działa bez zarzutu. Eksperci przebadali w specjalistycznym laboratorium zarówno modele wolnostojące, których ceny zaczynają się od 100 zł, jak i parowary do zabudowy, za które trzeba zapłacić nawet do blisko 7000 zł.

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Test opon letnich: Wiele dobrych, jedne niebezpieczne

17 OPON LETNICH W TEŚCIE: Dobre opony letnie muszą skutecznie hamować na mokrej i...

Papryka z Lidla czy Biedronki? Wiemy, która ma pestycydy

Są wyniki kolejnych badań na zawartość pestycydów. Tym razem do laboratorium oddaliśmy czerwoną paprykę...

Test zmywarek: mniej niż połowa dobrych

30 ZMYWAREK W TEŚCIE: Nowy test zmywarek pokazał, że nie zawsze drogi model jest...