0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Masz mix!

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

Czym smarować pieczywo? Która mieszanka tłuszczowa jest najzdrowsza, świeżość która najsmaczniejsza? Której świeżość budzi zastrzeżenia? Czy opakowania miksów wprowadzają nas w błąd? Dlaczego producenci nie chcą, byśmy wiedzieli, czym smarujemy pieczywo?

Nauka o żywieniu dzieli tłuszcze na zwierzęce i roślinne. Zwierzęce to masło i smalec; roślinne to oleje, oliwa z oliwek i margaryny produkowane na bazie utwardzonych olejów roślinnych. Ale w sklepach mamy duży wybór przeróżnych produktów przeznaczonych do smarowania pieczywa – tłuszczów stołowych, które są mieszankami tłuszczów roślinnych i zwierzęcych, na przykład masła z olejami roślinnymi bądź margaryną i margaryny z tłuszczem mlecznym. 10 właśnie takich produktów zostało poddanych testowi.

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Rodzynki nafaszerowane pestycydami

3 MARKI RODZYNKÓW W TEŚCIE: Wszystkie rodzynki z testu zawierają pozostałości pestycydów. W każdych...

Chemia w jogurcie – test

9 JOGURTÓW W TEŚCIE: Jogurt to zdrowe bakterie, dobre źródło białka i wapnia. Sprawdziliśmy,...

Test opon letnich: Wiele dobrych, jedne niebezpieczne

17 OPON LETNICH W TEŚCIE: Dobre opony letnie muszą skutecznie hamować na mokrej i...