0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Masz mix!

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

Czym smarować pieczywo? Która mieszanka tłuszczowa jest najzdrowsza, świeżość która najsmaczniejsza? Której świeżość budzi zastrzeżenia? Czy opakowania miksów wprowadzają nas w błąd? Dlaczego producenci nie chcą, byśmy wiedzieli, czym smarujemy pieczywo?

Nauka o żywieniu dzieli tłuszcze na zwierzęce i roślinne. Zwierzęce to masło i smalec; roślinne to oleje, oliwa z oliwek i margaryny produkowane na bazie utwardzonych olejów roślinnych. Ale w sklepach mamy duży wybór przeróżnych produktów przeznaczonych do smarowania pieczywa – tłuszczów stołowych, które są mieszankami tłuszczów roślinnych i zwierzęcych, na przykład masła z olejami roślinnymi bądź margaryną i margaryny z tłuszczem mlecznym. 10 właśnie takich produktów zostało poddanych testowi.

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Nieliczne roboty koszą dobrze

8 ROBOTÓW KOSZĄCYCH W TEŚCIE: Wiele automatycznych kosiarek z testu radzi sobie tylko z...

Test: Pestycydy w pomidorach z importu

Wszystkie pomidory z nowego testu zawierały pozostałości pestycydów. Tym razem zbadaliśmy osiem rodzajów pomidorów,...

Tanie zapięcia lepsze od drogich

23 ZAPIĘCIA DO ROWERÓW W TEŚCIE: Łańcuchowe, U-lock czy składane? Jakim rodzajem zapięcia zabezpieczysz...