0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Masz mix!

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

Czym smarować pieczywo? Która mieszanka tłuszczowa jest najzdrowsza, świeżość która najsmaczniejsza? Której świeżość budzi zastrzeżenia? Czy opakowania miksów wprowadzają nas w błąd? Dlaczego producenci nie chcą, byśmy wiedzieli, czym smarujemy pieczywo?

Nauka o żywieniu dzieli tłuszcze na zwierzęce i roślinne. Zwierzęce to masło i smalec; roślinne to oleje, oliwa z oliwek i margaryny produkowane na bazie utwardzonych olejów roślinnych. Ale w sklepach mamy duży wybór przeróżnych produktów przeznaczonych do smarowania pieczywa – tłuszczów stołowych, które są mieszankami tłuszczów roślinnych i zwierzęcych, na przykład masła z olejami roślinnymi bądź margaryną i margaryny z tłuszczem mlecznym. 10 właśnie takich produktów zostało poddanych testowi.

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Test ekspresów do kawy: Wybierz tani i dobry

31 EKSPRESÓW DO KAWY W TEŚCIE: Czy dobry ekspres musi być drogi? Nowy test...

Test oczyszczaczy: W poszukiwaniu czystego powietrza

7 OCZYSZCZACZY POWIETRZA W TEŚCIE: Jaki oczyszczacz powietrza kupić? Taki, który skutecznie usuwa wirusy,...

Test pralek: Tanie pranie

30 PRALEK W TEŚCIE: Nowy test pralek pokazuje jasno: różnice między pralkami są bardzo...