W hamburgerze drobiowym wykryto bakterie Salmonella. Spożycie zanieczyszczonego produktu może spowodować zatrucie pokarmowe. Sprawdź, o jaki produkt chodzi.
Jak podaje GIS, w wyniku działań urzędowych Państwowa Inspekcja Sanitarna wykryła bakterie Salmonella Enteritidis w następującym produkcie:
“Hamburger drobiowy classic” marki Morliny. Zanieczyszczenie dotyczy opakowania 250 g, numeru partii: 6350221255 i terminu przydatności do spożycia: do 06.04.2022 r.
Producentem hamburgera jest Animex Foods Sp. z o.o., Oddział w Opolu.
Zanieczyszczone mięso trafiło do sklepów. Teraz trwa akcja jego wycofywania. Konsumenci, którzy już je kupili, absolutnie nie powinni go spożywać. Natomiast, jeśli to już się stało, w przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego, należy skontaktować się z lekarzem.
„