0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Zabójcze warzywa

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

Warzywa i owoce to najzdrowsze, co możemy sobie wyobrazić na naszych talerzach. Ale czy konsumenci dowiadują się całej prawdy o tych produktach, skądinąd faktycznie zawierających mnóstwo witamin, błonnika i związków mineralnych? Czy to jedyne ich składniki? Dlaczego polscy konsumenci nie otrzymują informacji również o tej drugiej stronie medalu – o ilościach pestycydów i metali ciężkich zawartych w płodach naszej ziemi?

Lekarze i dietetycy zalecają jeść warzywa i owoce pięć razy dziennie. Podkreślają, że gotowane na parze zachowają najwięcej witamin i składników mineralnych, bo podczas gotowania w wodzie to, co zdrowe jest z warzyw wypłukiwane. Musimy sobie jednak uświadomić, że w dzisiejszych czasach warzywa i owoce to nie tylko źródło witamin i związków mineralnych tak korzystnych dla naszego zdrowia. To jednocześnie bogactwo metali ciężkich i prawdziwy koktajl pestycydów…

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Wielki test air fryerów

91 AIR FRYERÓW W TEŚCIE: Mają przyrządzać potrawy zdrowiej, bo bez dużej ilości tłuszczu....

Polskie czereśnie nafaszerowane zakazanymi pestycydami

Wyniki testu szokują: Polskie czereśnie nafaszerowane pestycydami z czarnego rynku! Za to importowane niemal...

Test dżemów ekologicznych. Sprawdziliśmy pestycydy

4 DŻEMY BIO W TEŚCIE: Postanowiliśmy sprawdzić, czy ekologiczny dżem truskawkowy to kolejna marketingowa...