0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Fałszywa oliwa

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

Zdrowa – bo dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym obniża poziom cholesterolu i chroni nas przed różnymi chorobami; aromatyczna – bo wyprodukowana w odpowiedni sposób z oliwek zbieranych ręcznie w odpowiednim czasie. Tego oczekujemy od oliwy z oliwek o pięknej złotej barwie. A już na pewno od oliwy z gatunku tych najlepszych – z oliwek z pierwszego tłoczenia. Tymczasem okazuje się, że nie wszystko złoto, co się świeci…

Zarówno z kontroli oliwy z oliwek znajdującej się w polskich sklepach przeprowadzonej przez Inspekcję Handlową, jak i z testu oliwy wykonanego przez niemiecką Fundację Warentest wniosek dla konsumenta płynie jeden: nie ufajmy napisom na etykietach.

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Zbadaliśmy pestycydy w pomidorach z Lidla i Biedronki

Po teście jabłek kolej na pomidory. Okazuje się, że one również zawierają pozostałości pestycydów....

Jabłka z Lidla gorsze niż z Biedronki

Fundacja Pro-Test wykryła aż dziewięć różnych pestycydów w jabłkach z Lidla. W jabłkach z...

Test słuchawek: Od ucha do ucha

14 SŁUCHAWEK NAUSZNYCH W TEŚCIE: Test słuchawek wyłonił najlepsze modele. Okazuje się, że za...