0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Śliska sprawa

Opublikowano:

spot_img

Długotrwałe poddawanie żywności działaniu wysokich temperatur niszczy zawarte
w niej substancje odżywcze. Spożywanie tłustych potraw też jest niezdrowe – otyłość, zbyt wysoki poziom cholesterolu – dobrze to znamy. Ale jeśli przygotowujemy potrawy w naczyniach ze specjalną powłoką, to nie musimy wcale używać tłuszczu albo tylko niewielką jego ilość. Ponadto gładka, odporna na wysoką temperaturę powierzchnia powłoki sprawia, że jedzenie nie przypala się i nie przywiera do naczyń. Tarflen, PTFE, teflon – pod tymi nazwami kryje się związek chemiczny (policzterofluoroetylen), który tworzy powłoki nieprzywierające.

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Jaki ekspres kupić?

31 EKSPRESÓW DO KAWY W TEŚCIE: Ekspres automatyczny czy kapsułkowy? A może ręczny? Jaki...

Jaki odkurzacz jest dobry i tani?

65 ODKURZACZY W TEŚCIE: Czy droższy znaczy lepszy? Okazuje się, że w przypadku odkurzaczy...