0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Śliska sprawa

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

Długotrwałe poddawanie żywności działaniu wysokich temperatur niszczy zawarte
w niej substancje odżywcze. Spożywanie tłustych potraw też jest niezdrowe – otyłość, zbyt wysoki poziom cholesterolu – dobrze to znamy. Ale jeśli przygotowujemy potrawy w naczyniach ze specjalną powłoką, to nie musimy wcale używać tłuszczu albo tylko niewielką jego ilość. Ponadto gładka, odporna na wysoką temperaturę powierzchnia powłoki sprawia, że jedzenie nie przypala się i nie przywiera do naczyń. Tarflen, PTFE, teflon – pod tymi nazwami kryje się związek chemiczny (policzterofluoroetylen), który tworzy powłoki nieprzywierające.

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Nie wszystkie wytrzymały

13 NOŻYC DO ŻYWOPŁOTU W TEŚCIE: Z cienkimi gałęziami prawie każde nożyce akumulatorowe z...

Test małych telewizorów: Telewizor idealny

43 TELEWIZORY 32-50 cali W TEŚCIE: Ten test małych telewizorów pokazał, że nie zawsze...

Pojedynek gigantów, czyli duże telewizory w teście

64 TELEWIZORY 55-65 CALI W TEŚCIE: 29 telewizorów z testu okazało się jedynie dostatecznych....