0,00 zł

Brak produktów w koszyku.

Śliska sprawa

Opublikowano:

Autopromocja

spot_img

Długotrwałe poddawanie żywności działaniu wysokich temperatur niszczy zawarte
w niej substancje odżywcze. Spożywanie tłustych potraw też jest niezdrowe – otyłość, zbyt wysoki poziom cholesterolu – dobrze to znamy. Ale jeśli przygotowujemy potrawy w naczyniach ze specjalną powłoką, to nie musimy wcale używać tłuszczu albo tylko niewielką jego ilość. Ponadto gładka, odporna na wysoką temperaturę powierzchnia powłoki sprawia, że jedzenie nie przypala się i nie przywiera do naczyń. Tarflen, PTFE, teflon – pod tymi nazwami kryje się związek chemiczny (policzterofluoroetylen), który tworzy powłoki nieprzywierające.

Najnowsze Artykuły

WIĘCEJ PODOBNYCH

Test opon letnich: Wiele dobrych, jedne niebezpieczne

17 OPON LETNICH W TEŚCIE: Dobre opony letnie muszą skutecznie hamować na mokrej i...

Papryka z Lidla czy Biedronki? Wiemy, która ma pestycydy

Są wyniki kolejnych badań na zawartość pestycydów. Tym razem do laboratorium oddaliśmy czerwoną paprykę...

Test zmywarek: mniej niż połowa dobrych

30 ZMYWAREK W TEŚCIE: Nowy test zmywarek pokazał, że nie zawsze drogi model jest...