Kto nie ma czasem ochoty na aromatycznego, chrupiącego gofra? Co jednak zrobić, aby pysznego smaku nie przyćmiło późniejsze czyszczenie gofrownicy albo inne problemy ze sprzętem? Odpowiedź jest prosta: wybrać odpowiednie urządzenie. Tylko które to jest? Jeśli nie wiecie, czytajcie dalej.
Problem z wyczyszczeniem gofrownicy mają właściciele wielu modeli takiego sprzętu. Bo jak tu dokładnie zmyć resztki ciasta z urządzenia, którego, ze względu na elektrykę, nie można wkładać pod bieżącą wodę? Na szczęście problem ten nie dotyczy wszystkich gofrownic. Wystarczy, że będzie ona miała wyjmowany wkład, na który wylewa się ciasto, i który później nadaje mu charakterystyczny, żłobiony kształt. A zatem wyjmowany wkład gofrownicy to pierwsza cecha, na którą powinni zwrócić uwagę konsumenci planujący zakup takiego urządzenia. Czym jeszcze charakteryzuje się gofrownica idealna? Zapytaliśmy o to sprzedawców doradzających klientom na co dzień w działach z drobnym sprzętem kuchennym dużych sieci sklepów RTV i AGD. O poradę poprosiliśmy również przedstawicieli producentów gofrownic, którzy w końcu na swoim sprzęcie znają się najlepiej.